Герман Приступа / фото з відкритих джерел

Заступником керівника столичної поліції – начальником кримінальної поліції Києва призначено полковника поліції Германа Приступу.

Відповідну інформацію агентству УНІАН підтвердили у прес-службі столичної поліції, зауваживши, що інформація на сайті Головного управління Національної поліції у місті Києві вже оновлена.

Водночас, за даними видання "Слідство.Інфо" Приступа був одним з керівників трагічної спецоперації у селі Княжичі Броварського району в ніч на 4 грудня 2016 року. Тоді київська поліція організувала спецоперацію із затримання банди ймовірних грабіжників. Під час її проведення між різними підрозділами поліції почалася перестрілка, загинули двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони та командир групи спецпризначенців КОРДу. Керівники спецоперації допустили численні порушення та помилки, зокрема не повідомили про проведення спеціальних заходів поліцію Київщини та помилилися з будинком, який мали грабувати злочинці.

Відео дня

За інформацією співрозмовників ЗМІ, які брали участь у спецоперації, Приступа особисто розробляв план операції із затримання зловмисників у Княжичах. Відповідні документи є в розпорядженні журналістів.

Читайте такожСтрілянина в Княжичах: ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо службовців Нацполіції

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань. У цей час наряд поліції охорони виїхав у той самий район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між правоохоронцями виникла стрілянина. За результатами службової перевірки з лав Нацполіції було звільнено сімох офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах. Стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.

У травні 2018 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила про завершення досудового розслідування кримінального провадження щодо перестрілки між правоохоронцями у Княжичах.

10 квітня 2019 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти посадовців Нацполіції, які є фігурантами справи щодо перестрілки у Княжичах.