Ілюстрація REUTERS

Новий голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський запевнив, що вживе низку заходів для припинення відтоку з регіону працездатного населення.

Читайте такожЛічильник українців, що виїхали на заробітки за кордон, досягнув мільйона і зламався

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Він сказав під час представлення його президентом Володимиром Зеленським у залі Львівського державного університету ім. Івана Франка лідерам громадської думки та представникам місцевої влади.

Відео дня

За словами Мальського, мова йде про покращення умов праці та гідної її оплати.

"Потрібно працювати над залученням інвесторів, які розглядатимуть Україну не лише як країну з дешевою робочою силою", - переконаний Мальський.

За його словами, щоб не втрачати працівників, бізнесмени, зокрема, підвищують їм зарплати. Зі свого боку, місцева влада має зосередитися на соціальній сфері, медицині, щоб люди не шукали кращих умов життя.

Ілюстрація REUTERS

Голова Львівської ОДА також наголосив на важливості створення умов для бізнесу.

"Ті, хто повертається з грошима, переважно стикаються з бюрократією. А потім ми дивуємося, що їх немає. Тому є розуміння необхідності роботи над дерегуляцією та детінізацією", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня у Facebook Зеленський запропонував жителям Львівської області вибрати серед трьох претендентів майбутнього голови обласної державної адміністрації.

Серед претендентів був 35-річний Мальський. Він є адвокатом, кандидатом юридичних наук. Був керівником західно-української філії юридичної компанії Arzinger. Автор трьох книг, понад 100 наукових і 300 публіцистичних статей.

5 липня президент своїм указом призначив Мальського головою Львівської ОДА.