Ілюстрація REUTERS

В Одесі міністр оборони Степан Полторак проінспектував хід проведення міжнародних навчань "Сі Бриз-2019".

Читайте такожРосійські кораблі вийшли "контролювати" судна НАТО, які прибули на навчання Sea Breeze – 2019

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони.

Відео дня

"Сьогодні міністр оборони України Степан Полторак відвідав флагман вітчизняного військового флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний". В ході візиту голова оборонного відомства заслухав звіт командувача Військово-морських сил Збройних сил України адмірала Ігоря Воронченко про хід проведення міжнародних військово-морських навчань "Сі Бриз-2019", - сказано в повідомленні.

Зокрема, Воронченко доповів про залучених в нинішні навчання силах і засобах, про етапи проведення навчань, необхідності їх проведення, попри загрозливу ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні тощо.

Також адмірал зазначив, що проведення подібних навчань сприяють подальшій інтеграції ВМС та ЗСУ загалом до євроатлантичного простору. На заслуховування доповіді, крім представників керівництва навчань від української сторони, також був присутній керівник навчань "Сі Бриз-2019" від американської сторони капітан Метью Лиман.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 1 липня розпочалися українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2019". Україна і США проводять "Сі Бриз" щорічно з 1997 року, вчення є відкритими для участі інших країн.

У нинішніх навчаннях беруть участь близько 3 тисяч військовослужбовців з 19 країн.