За словами самої Сусляк, її справу було сфальсифіковано / Фото: ru.tsn.ua

Тбіліський міський суд прийняв рішення звільнити громадянку України Юлію Сусляк, обвинувачену в Грузії в торгівлі неповнолітніми. 36-річну жінку відпустили сьогодні, 19 липня, в залі суду.

Про це повідомляє "Грузія Online".

Як повідомив журналістам її грузинський адвокат Зураб Тодуа, його підзахисна вже покинула пенітенціарний заклад. За його словами, Сусляк звільнили через нездатність прокуратури представити вагомі докази її провини, у зв'язку з чим слідче відомство заявляє про неможливість розслідування справи Сусляк в Грузії і намір передати українській прокуратурі всі матеріали для подальшого діловодства.

Відео дня

«Прокуратура вирішила клопотати про звільнення Сусляк, щоб уникнути відповідальності», - вважає адвокат.

За словами самої Сусляк, її справу було сфальшовано зацікавленими особами, і вона має намір завтра провести прес-конференцію, де розповість про деталі справи.

«Моя справа повністю сфальсифікована, і я знаю, хто це зробив. Я співпрацювала зі слідством, мене вмовляли визнати провину, користуючись моїм незнанням грузинського законодавства, говорили, що мені нічого не загрожує. Тепер я розумію, що мене намагалися загнати в кут», - заявила Сусляк.

Читайте такожСуд Грузії продовжив арешт багатодітній українці

Як повідомляв УНІАН, у Грузії українку Юлію Сусляк з 10 дітьми затримали за підозрою в торгівлі дітьми.

Після затримання українки її дітей розмістили у місцевих прийомних сім'ях і соціальних закладах Грузії.

За словами першого заступника голови Національної поліції – начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна, 19 квітня з території Росії транзитом через Грузію до окупованої Абхазії мала намір виїхати 37-річна громадянка України разом з 10 дітьми (2008, 2013, 2014, 2017, 2018 років народження). Правоохоронцям вона пояснила, що четверо дітей - її рідні, а інші народжені в Україні за допомогою репродуктивної медицини.

28 травня родина затриманої в Грузії українки закликала президента України Володимира Зеленського допомогти.

5 червня президент відправив уповноваженого з прав дитини Миколи Кулебу в Грузію, щоб вирішити питання повернення дітей в Україну. У ніч з 6 на 7 червня вони повернулися в Україну.