Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року  / фото УНІАН

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що особа, яка привела в дію дистанційний вибуховий пристрій, встановлений під автомобілем журналіста Павла Шеремета, перед тим пересвідчилася, що автомобілем керує саме він.

Читайте такожЗеленський: вбивць Шеремета буде знайдено

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час відкритої частини доповіді главі держави про хід розслідування у прес-центрі Офісу президента.

Відео дня

Князєв продемонстрував журналістам частку відеозображень щодо осіб, які «представляють оперативний інтерес» у справі вбивства Шеремета.

Голова Нацполіції продемонстрував маршрут руху злочинців в ніч закладення вибухівки. Він показав відео, на якому зафіксовано факт закладення вибухового пристрою, під автомобіль, яким на ранок керував Шеремет.

Потім Князєв продемонстрував відео, на якому злочинці рухались після моменту закладення вибухівки середмістям Києва.

«Злочинці навмисно одягнуті в такий одяг, що спотворює індивідуальні риси, що ускладнює їх ідентифікацію», - додав він.

Також Князєв продемонстрував рух особи, яка натиснула пристрій дистанційного пульту управління та був вчинений вибух. «06.58 20 липня ми фіксуємо підозрілу людину на різних відеокамерах, яка зупиняється, знаходиться в епіцентрі дистанційного приведення в дію вибухового пристрою. Даній особі чітко видно момент руху транспорту, момент повороту транспортного засобу, який проїжджав повз, де можна було ідентифікувати особу, яка знаходиться за кермом цього транспортного засобу, і тому пристрій спрацював тільки тоді, коли злочинець пересвідчився», - заявив він.

Також Князєв розповів, що маршрут руху злочинця після вчинення вбивства середмістям Києва відслідковується до моменту його зникнення з камер відеоспостереження в метрополітені.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія.

19 липня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.