Епіфаній вірить, що надалі все більше українців долучаться до ПЦУ / фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що за півроку до ПЦУ перейшли понад півтисячі парафій з Московського патріархату, наразі процес трохи призупинився.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам після хресної ходи духовенства і вірян ПЦУ з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі – України та молебню за Україну в Києві.

Читайте такожУ хресній ході ПЦУ центром Києва взяли участь 50 архієреїв і 1,5 тисячі священиків (фоторепортаж)

Відео дня

«Ми бачимо підтримку тому процесу, який відбувається, та віримо, що в подальшому все більше православних українців будуть долучатися до нашої визнаної Православної церкви України», - заявив він.

Загалом, за словами Епіфанія, протягом майже півроку до ПЦУ приєдналося понад 500 парафій з боку Московського патріархату. «Ми бачимо, що зараз процес трішки призупинився, але все одно він відбувається….Я вірю, що в подальшому поступово після завершення всієї виборчої епопеї люди заспокояться і будуть і надалі приймати рішення колегіально на зборах, більшістю голосів, про приєднання до нашої ПЦУ», - додав митрополит.

Як повідомляв УНІАН, предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній запевняє, що розколу в ПЦУ немає, а є окрема думка однієї особи – почесного патріарха Філарета.