Епіфаній наголошує, що розколу в ПЦУ немає / фото: УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що розколу в ПЦУ немає, а є окрема думка однієї особи – почесного патріарха Філарета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам після хресної ходи духовенства і вірян ПЦУ з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі – України та молебню за Україну в Києві.

Читайте такожЕпіфаній зібрав Священний Синод ПЦУ: Філарет "без поважної причини" не прийшов

Відео дня

«Загалом ми повинні констатувати те, що розколу в Українській православній церкві (ПЦУ – УНІАН) немає. Є тільки особлива думка та воля однієї особи, одного ієрарха – почесного патріарха Філарета, який залишається зараз діючим архієреєм Православної церкви України», - заявив він.

За його словами, вся Україна підтримує визнану ПЦУ. «Воля однієї людини не буде диктувати умови всім, як далі розвивати (ПЦУ – УНІАН) своє майбутнє», - додав Епіфаній.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня почесний патріарх Філарет ПЦУ скликав "помісний собор", на якому оголосив про відновлення ліквідованої УПЦ Київського патріархату та невизнання томосу про надання автокефалії Православної церкви України.

Філарет заявив, що ПЦУ є залежною від Константинопольського патріарха. Також він розкритикував отриману українською церквою назву. За його словами, назва церкви мала бути "Українська православна церква".