Суд відмовив у переведенні Юрія Крисіна до ізолятора СБУ / фото УНІАН

Дарницький районний суд Києва відмовив у переведені "тітушки" Юрія Крисіна із Торецької виправної колонії до слідчого ізолятора СБУ в Києві.

Читайте такожВинні у побитті сотень журналістів у часи Євромайдану досі не покарані – НСЖУ

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні прокурор Лілія Малашич заявила клопотання про переведення Крисіна на час судового слідства у справі щодо протидії активістам Євромайдану та катування.

Відео дня

Аргументуючи своє клопотання, Малашич зауважила, що перебування Крисіна в колонії затягує розгляд справи, оскільки досить часто не вдається встановити якісний зв’язок з колонією, або взагалі такий зв’язок відсутній, що призводить до переносу судових засідань.

Адвокати Крисіна виступили проти задоволення цього клопотання, як і сам Крисін, який заявив, що в СІЗО СБУ його насправді хоче помістити керівник Управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк, «щоб тут на мене тиснути».

Розглянувши дане клопотання, суддя Олена Просалова відмовила у його задоволенні.

Таким чином, Крисін і надалі перебуватиме у Торецькій колонії.

Наступне засідання у даній справі призначено на 12 серпня. На ньому продовжать досліджувати докази сторони обвинувачення.

Довідка УНІАН. Дарницький райсуд Києва розглядає справу проти Крисіна за епізодом щодо протидії Євромайдану та катування.

За даними слідчих, у січні 2014 року біля станції метро «Петрівка» «тітушки» викрали Владислава Іваненка, вивезли в лісосмугу у наметовий табір «тітушок» біля станції метро «Бориспільська» та катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію. Крисіну інкримінується залучення осіб до охорони табору «тітушок» та надання вказівок про вчинення протиправних дій стосовно потерпілого Іваненка.

У цій справі також фігурував інший обвинувачений - Сергій Чемес. У вересні 2018 року Дарницький райсуд Києва затвердив угоду про визнання Чемесом провини та призначив йому покарання у вигляді трьох років та трьох місяців позбавлення волі.

В іншій справі - про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія - 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 2 роки. Крисіна обвинувачували у нападі разом з іншими особами на Веремія. 13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва змінив вирок суду першої інстанції та призначив Крисіну нове покарання - 5 років реального позбавлення волі. Крисін визнав свою провину, але заявив, що до вбивства Веремія не причетний. На початку жовтня 2018 року Крисіна етапували до Торецької виправної колонії №2 для відбування покарання у справі про вбивство Веремія.