У Києві на розі вулиць Костянтинівської та Нижнього і Верхнього Валів на Подолі запрацював довгоочікуваний наземний перехід.

Читайте такожМінрегіон хоче організувати дорожній рух в Україні, як у Європі

Тут вже встановлено нові світлофори для пішоходів, виконуються роботи з демонтажу дорожнього огородження, пониження бордюрів і нанесення розмітки. Комунальники також облаштували перехід тактильною плиткою.

Відео дня

До цього киянам доводилося долати досить незручний шлях, щоб потрапити з Верхнього на Нижній вал на перетині з вулицею Костянтинівською, та щоб ще на потрібну сторону.

Так, щоб опинитися на парній стороні Костянтинівської, на Верхньому Валу або біля метро Контрактова спочатку потрібно було спуститися в забитий МАФами довгий підземний перехід, який виходив тільки на непарну сторону, а потім перейти верхом на вулицю Костянтинівську.

При цьому прямо біля виходу з підземного переходу не було наземного переходу, а тому, щоб опинитися на парній стороні Костянтинівської на Нижньому валу, доводилося робити "гак" до наступного перехрестя або перебігати дорогу в невстановленому місці.

Відзначимо, що не менш активно кияни чекають на облаштування зручного підземного переходу прямо від метро "Виставковий центр" до ВДНГ. Його міська влада обіцяє облаштувати до 2020 року.