В Житомирі розслідують можливу службову недбалість заступниці мера / atn.ua

У Житомирі заступницю міського голови підозрюють у службовій недбалості, що призвела до збитків у розмірі 800 тис. грн під час закупівлі медичного обладнання.

Читайте такожУ Житомирі заарештовано активіста, який вимагав у директора лісгоспу 30 тисяч доларів, лякаючи Зеленським

Відео дня

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Житомирської області, стосовно жінки продовжується розслідування кримінального провадження за фактами службової недбалості.

Сьогодні, 16 серпня, їй повідомлено про підозру.

Зазначається, що на час вчинення злочину посадовець обіймала посаду керівника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Зокрема, у 2017 році тендерний комітет під головуванням чиновниці визначив переможців конкурсу щодо закупівлі за бюджетні кошти діагностичного обладнання для трьох лікарень Житомира на загальну суму майже 5,2 млн грн.

Як уточнили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції у Житомирській області, чиновниця та її підлеглі під час організації і закупівлі медобладнання не проконтролювали економність використання бюджетних коштів. Це дало можливість одному з підприємств, що продавало обладнання за завищеними цінами, незаконно заволодіти коштами виділеної субвенції на суму близько 800 тис. грн.

Наразі обидві сторони угоди підозрюються у вчиненні протиправних дій, що принесли збитки в особливо великих розмірах. Досудове розслідування триває.