REUTERS

У будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаби вранці 14 квітня окупанти проводять обшук.

Про це повідомляє активіст кримськотатарського руху, голова Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією, російські силовики шукають матеріали по справі «26 лютого».

Відео дня

Як пишуть Крим.Реалії, це вже другий обшук в будинку Мустафи Асаби. У перший раз слідчі заходи правоохоронці провели 16 вересня 2014 року. Тоді, за підсумками обшуку, у Асаби були вилучені брошури релігійного характеру про кримськотатарський національний рух. Після обшуку чоловіка запросили до райвідділу поліції для бесіди.

Читайте такожФСБ відпустила вивезену в невідомому напрямку кримську журналістку

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу та «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров та лідер «Российского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнення двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за даним фактом кримінальну справу.

В рамках розслідування «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях» 29 січня поточного року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім його продовжили до 19 травня.

Знову обшук і знову в будинку у Асаба Мустафи, голови Білогірського регіонального Меджлісу. Шукають матеріали "26 лютого" А говорите що снаряд не влучає двічі в одну воронку!

Posted by Zair Smedlya on 13 квітня 2015 р.