Силовики собираются обыскать телеканал / Украинская правда

У Сімферополі на кримськотатарському телеканалі АТР співробітники Слідчого комітету Російської Федерації і Центру з протидії тероризму проводять обшук.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст каналу Шевкет Наматулаєв, а пізніше повідомила у прямому ефірі випуску новин журналіст Лілія Буджурова.

«На ATR маски-шоу. Приїхав повний КамАЗ із силовиками, купа слідчих із ФСБ і Слідчого комітету. Зараз ведуть бесіду з керівництвом. Біля кожного кабінету виставили озброєну людину. Дещо паралізували роботу, але ефір поки що йде. Знімати забороняють, погрожують забрати техніку», - повідомляє Наматулаєв.

Відео дня

Буджурова у випуску новин повідомила, що "мета прибуття силовиків - це вилучення інформації про події 26-27 лютого в Криму, коли біля стін кримського парламенту відбувався багатотисячний мітинг кримських татар, а потім невідомими були захоплені Рада міністрів і Верховна рада Криму.

Читайте такожУ Криму можуть закрити єдиний кримськотатарський канал

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого перед Верховною Радою АР Крим на мітинг зібралися близько 10 тисяч кримських татар.

Мітингувальники протестували проти проведення сесії ВРУ АРК, на якій передбачалася відставка діючого уряду і рішення про порушення цілісності України.

Вранці 27 лютого будівлі Ради міністрів і Верховної ради Криму захопили озброєні люди в уніформі без пізнавальних знаків. Після чого в контрольованому озброєними людьми парламенті група депутатів нелегітимно відправила у відставку Радмін Анатолія Могильова і призначила новим прем'єром автономії лідера партії "Русское единство" Сергій Аксьонова. Сесія проходила без ЗМІ.