Рідні Сенцова прибули в Київ на зустріч із ним / Скріншот, ТСН

На другий день після звільнення Олег Сенцов зміг зустрітися з усіма своїми рідними, які приїхали з окупованого Криму.

Читайте такожСенцов показав свою "єдину сторінку в інтернеті"

Як йдеться у сюжеті ТСН, його матір, син та дружина примчали напередодні до Києва із окупованого Криму. У суботу вони по телебаченню стежили за зустріччю літака із українськими бранцями і мріяли якнайшвидше побачити Олега, який 5 років був у російських тюрмах.

Кримськотатарський канал ATR зміг взяти у матері Сенцова коментар, попри те, що рідні звільненого бранця дуже квапились побачитись з ним.

«Я ж знала, що мене попереду чекає. Все нормально. <...> Щастя, ось таке щастя, воно таке несподіване якесь. Всі чекали, що це не він, що його не взяли в цей список, було страшно. А потім, коли побачили літак, це щось було. Ми з Владиком трохи з розуму не зійшли, стрибали. Дуже добре, дякую за все », - зазначила вона.

Жінка також розповіла, що скаже сину, коли нарешті побачить його: «Скажу: дякую синку, що все витримав, що я тебе бачу і ти все-таки у мене живий. Все, мені більше нічого не треба».

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.