Адвокати Мангера оскаржують вирок виконавцям убивства Гандзюк / фото УНІАН

Адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера намагаються оскаржити вирок виконавцям убивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у повідомленні ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook.

Читайте такожПравозахисники вимагають створити нову парламентську ТСК із розслідування вбивства Гандзюк

Відео дня

Активісти, зокрема, виявили в реєстрі дві касаційні скарги на вирок виконавцям убивства Гандзюк. Подали ці скарги адвокати Ільченко (адвокат Мангера у справі вбивства Гандзюк) і Дунаєв (адвокат, пов'язаний з Мангером через ще одного фігуранта справи).

"І ці скарги на вирок ВИКОНАВЦЯМ ВБИВСТВА від адвокатів ЗАМОВНИКА. Так, фактично адвокати Мангера визнають свою провину і йдуть ва-банк. В знайдених нами ухвалах ПРЯМО зазначено, що касації подано в інтересах ЗАСУДЖЕНИХ ВИКОНАВЦІВ вбивства Гандзюк", - зазначається в повідомленні ініціативи.

Активісти зауважують, що, скасувавши вирок убивцям, які вже визнали вину і підписали угоду зі слідством, Мангер намагається урятуватися від в’язниці.

"Бо без виконавців зі справи зникне і замовник. Тобто Мангер хоче розвалити справу повністю і йому вже байдуже, якою ціною", - наголошують учасники ініціативи.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк є одною з пріоритетних.