14 вересня звільнені з російського полону моряки прибули до Одеси / фото ВМС ВСУ

Усім морякам, які повернулися з російського полону, вже придбані квартири в одному будинку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко в коментарі журналістам.

Він повідомив, що впродовж двох тижнів будуть придбані квартири й іншим з 35 колишніх бранців Кремля.

Відео дня

Тимошенко повідомив: «Окрім моряків, яким вже купили квартири, вони будуть проживати в одному домі, ще ми купуємо квартири іншим людям, які були серед тих 35-ти».

За його словами, «це питання одного чи двох тижнів - вони будуть з новими квартирами».

Також Тимошенко зауважив, що є «різні медичні питання».

«В однієї людини були питання по медицині, в одного з моряків, та Офіс президента ініціював приїзд ізраїльських спеціалістів, і йому була зроблена операція на волонтерських засадах», - сказав заступник керівника Офісу президента.

Читайте також"Вас послали на забій": звільнений моряк розповів про психологічний тиск у російському полоні

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки й 11 політв'язнів. Серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

12 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що «наразі вже вирішене питання з виділенням житла звільненим морякам в Одесі».

14 вересня звільнені з російського полону члени екіпажів катерів «Нікополь», «Бердянськ» і буксира «Яни Капу» прибули до Одеси. Моряків доставили з Києва літаком на військовий аеродром «Шкільний», звідки автобусами вони поїхали на військово-морську базу «Південь». База дислокується в Практичній гавані Одеського морського порту.