Карпюк наголосив на важливості продовження боротьби за звільнення усіх бранців / фото УНІАН

Звільнений із російської в'язниці Микола Карпюк наголосив на важливості продовження боротьби за звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України в РФ.

Читайте такожКарпюк про катування в РФ: тримали в залізній клітці, били електрострумом та не давали спати

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в Києві.

Відео дня

Карпюк відзначив, що поки не знає, чи буде співпрацювати з іншими звільненими з російських в’язниць українськими політв’язнями, але вони залишаються його побратимами. «Це - мої побратими, у нас дуже тісні, дружні та теплі стосунки», - наголосив він.

«Я відчуваю, я бачу, що весь народ сприймає цей обмін як великий успіх, сприймає як чергову перемогу, але я просив не забувати про те, що там ще залишилося доволі багато наших співвітчизників, і процес підтримки, боротьби за своїх треба вести до того моменту, поки ми не заберемо звідти останнього», - наголосив Карпюк.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки й 11 політв'язнів. Серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.