Підсудний - пенсіонер, народився в 1947 році на території селища Мілове Луганської області / yaizakon

Ростовський обласний суд в середу, 9 жовтня, засудив 72-річного жителя прикордонного з Україною селища Чортків в Ростовській області Володимира Моргунова до 12 років виправної колонії суворого режиму за державну зраду.

Про це повідомляє ТАСС.

Читайте також"Діють комплексно, але не такі вже й грізні": генерал розповів про діяльність спецслужб РФ в Україні

Відео дня

У прес-службі регіонального управління ФСБ зазначили, що Моргунову було пред'явлено звинувачення за ст. 275 КК РФ ("Державна зрада").

Чоловіка затримали в листопаді 2018 року, в ході обшуку за місцем проживання у нього виявили 10 коробок з-під телефонів, численні сім-карти, а також два паспорти на його ім'я - Російської Федерації та України.

Підсудний - пенсіонер, народився в 1947 році на території селища Мілове Луганської області.

Відзначається, що Моргунов нібито передавав інформацію співробітникові іноземної спецслужби під час особистих зустрічей, про які він домовлявся телефоном.

"Закордонну розвідку цікавила ситуація в різних сферах економіки, суспільно-політичного життя прикордонного Чортківського району, а також інформація щодо дислокації військової техніки у прикордонні, силах і засобах, задіяних у забезпеченні охорони державної кордону РФ", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ заявляє про затримання громадянина України на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом, у Державній прикордонній службі України перевіряють цю інформацію.