Судно Bourbon Rhode затонуло в Атлантичному океані / фото Bourbon Offshore

Пошуки моряків з корабля Bourbon Rhode, що затонув у Атлантичному океані, продовжуються.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, отримавши відповідну інформацію від Міністерства закордонних справ.

"Пошуки продовжуються. Це реальна інформація МЗС", - сказав президент, відповідаючи на питання журналістів під час прес-марафону.

Відео дня

За словами заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви, який опікується міжнародними питаннями, позавчора на прохання президента України був виділений ще один літак для пошуків.

Читайте такожСудно Bourbon Rhode, на борту якого перебували громадяни України, затонуло в Атлантиці

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня в Атлантичному океані неподалік Мартиніки зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого у складі екіпажу перебували громадяни України.

28 вересня в Департаменті консульської служби МЗС України повідомили, що трьох членів екіпажу врятовано, двоє з них - українці.

У компанії Bourbon Rhode заявляли, що пошуки ще 11 зниклих членів екіпажу, серед яких – громадяни України, тривають.

7 жовтня президент Володимир Зеленський звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням продовжити операцію з пошуку шістьох зниклих громадян України – членів екіпажу судна Bourbon Rhode.

Сьогодні, 10 жовтня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що судновласник затонулого корабля Bourbon Rhode, на якому перебували українські моряки, припинив пошукову операцію.