Тигри, ведмеді, леви, мавпи, слони та інші тварини страждають за ґратами у тісних циркових клітках. Цирк позбавляє тварин гідності, характеру, природної краси та перетворює їх на переляканих створінь зі зламаною психікою.

Цивілізований світ поступово відмовляється від виступів живих тварин у цирках. Натомість, в Україні вони продовжують діяти і мають своїх глядачів.

Читайте такожЦирк майбутнього VS душогубка для тварин: як функціонує німецький цирк Roncalli з 3D голограмами (відео)

Топ жахливих випадків з цирковими тваринами

Напад ведмедя у Росії

Нещодавно у Росії під час циркової вистави ведмідь напав на дресирувальника. Звіра вдалося заспокоїти, але дресирувальник отримав травми.

Тварина сказилася через сильний біль у суглобах. Ведмідь – у поважному віці, страждає артритом, який восени загострюється.

Ведмедя хотіли відправити «на пенсію» ще у 2018 році, але не було можливості утримувати звіра, і його залишили працювати в цирку. Три місяці йому давали спеціальні ліки, а восени зробили перерву в лікуванні.

Напад лева у Львові

У Львові лев напав на дресирувальника під час виступу. На очах у сотень глядачів лев почав рвати чоловіка, як ганчірку. На щастя вижити йому вдалося тільки дивом, оскільки лев не пошкодив його кістки. Прямо з арени дресирувальника доставили у хірургію, де лікар нарахував на його тілі понад 20 рваних ран.

Атака ведмедя у Білій Церкві

У Білій Церкві під час виступу в цирку дресирований бурий ведмідь напав на глядачів. Тварина звернула увагу на одного з відвідувачів цирку, а коли дресирувальник послабив повідок, ведмідь напав на чоловіка.

У залі зчинилася паніка, а в тисняві постраждали діти. Хижак був у наморднику, однак лапами та пазурами міг поранити людей.

Після інциденту виступ продовжився, хоча більшість глядачів залишили залу.

Падіння слона у Білорусі

Під час циркової вистави братів Гертнер у Білорусі з двометрової висоти впав слон. Тварина виконувала черговий трюк, намагаючись видертися на високу тумбу, і не втримала рівноваги.

Зараз виступи цирку братів Гертнер заборонені в багатьох країнах Європи. Вони виступають лише на території Росії, Білорусі та Казахстану.

Активісти заявляють, що за своєю суттю цирк - це знущання з тварин. За допомогою побоїв левенят привчають сидіти, а тигренят стрибати через палаючі обручі.

Звірів б'ють струмом і не тільки, морять голодом, тримають в тісних та брудних клітках. Таке поводження перетворює їх на переляканих створінь зі зламаною психікою.

Натомість, у Європі їх замінюють приголомшливими голограмами.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Дніпро їде звіринець, який оскандалився падінням змученого слона під час виступу.