CБУ розкрила схему нелегального виробництва та продажу палива / фото УНІАН

Служба безпеки України викрила підпільних виробників бензину та дизпального, які завдали збитків державі на понад 5 млн євро.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Відео дня

Читайте такожМиколаївець намагався вивезти до Росії деталі російських військових кораблів

Оперативники спецслужби встановили, що нелегальне виробництво здійснювалось на нафтопереробних заводах у Харківській та Полтавській областях. Офіційно ці підприємства виробляють нафтопродукти непідакцизної групи. Зловмисники також використовували резервуарні потужності у цих регіонах.

«Ділки реалізовували нелегальну продукцію без сплати акцизу через підконтрольні комерційні структури на АЗС у восьми областях України. За попередніми підрахунками, лише у 2019 році організатори протиправного механізму незаконно виготовили та реалізували за підробленими документами понад 20 тис. тонн пального», - йдеться у повідомленні.

На трьох заводах у місті Мерефа Харківської області, містах Сагайдак та Кременчук на Полтавщині накладено арешти на активи ділків.

Проводяться слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 та ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України.