На Хмельниччині поліція розслідує обставини жорстокого поводження з собакою / фото facebook.com/policia.Khmelnytskoi.oblasti/

На Хмельниччині поліція розслідує обставини жорстокого поводження з собакою, яку власник прив’язав до автомобіля і волочив дорогою 1,5 кілометри.

Про це повідомляє місцева поліція.

Читайте такожЛапи стерлися в кров: чиновник з Хмельницького прив'язав собаку до машини і протягнув 1,5 кілометра (відео 18+)

"Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 статті 299 Кримінального кодексу України "Жорстоке поводження з тваринами" за фактом знущання із собаки — чоловік прив’язав тварину до буксировочного гака і волочив за автомобілем. Про факт знущання над твариною до Красилівського відділу поліції повідомили свідки події, які рухалися цією ж дорогою неподалік села Кузьмин. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Постраждалу собаку доправили до ветеринарного закладу, де їй надали медичну допомогу. Медики передали тварину волонтерам. Зараз слідчі з’ясовують мотиви, які спонукали чоловіка до такого жорстокого вчинку, опитують очевидців та свідків події.

Зазначається, що частина 3 статті 299 Кримінального кодексу України за поводження з тваринами з особливою жорстокістю передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поблизу села Кузьмин в Красилівському районі Хмельницької області працівник Держархіву волік дорогою прив’язаного до автомобіля собаку. 

Тоді відкрили провадження за частиною 1 статті 299 кримінального кодексу України. "Жорстоке поводження з тваринами". Чоловікові загрожував арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.