ДПСУ не пустила в Україну росіянина і молдавського далекобійника / фото dpsu.gov.ua

Прикордонники не пустили на територію України колишнього російського військовослужбовця і молдовського далекобійника з георгіївською стрічкою.

Читайте такожУ Росії почали продавати георгіївські стрічки зі свастикою

Як повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби, 25 листопада у пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» прикордонники перевіряли мікроавтобус Volkswagen. В одного з пасажирів, 29-річного громадянина Росії, було виявлено, зокрема, дві радіостанції Kenwood, чотири антени, 13 флеш-носіїв, дев’ять сім-карт різних мобільних операторів, а також десять USB-шнурів і радіоприймач. Крім того, у нього була печатка «Зенітний полк», жетон з написом «ДМБ РФ». Іноземець повідомив, що служив у групі російських військ у Придністров'ї. У ДПСУ зауважили, що росіянин не зміг відповісти на питання, навіщо він їде в Україну з такими приладами. Громадянина РФ повернули назад на територію Молдови.

Відео дня

Також, за даними ДПС, у цьому пункті пропуску було зупинено вантажівку «МАН», водій - громадянин Молдови - на сонцезахисній шторці під лобовим склом розмістив заборонену українським законодавством георгіївську стрічку.

Прикордонники проставили в паспорт іноземця штамп про заборону в’їзду в Україну на 3 роки, з яким він і виїхав у Молдову.