Дубілет анонсував революцію у комунікації громадян з чиновниками / Фото: УНІАН

Уряд планує запровадити можливість спілкуватися з державними органами через месенджери.

Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі.

За словами Дубілета, мова йде про звичайні месенджери, які українці використовують щодня в смартфоні. Також передбачать можливість спілкування за допомогою веб-версій месенджерів. Чиновник пояснює, що такий спосіб спілкування здешевить вартість контактів з чиновниками, а також підвищить якість обслуговування громадян. 

Відео дня

"Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті. І найцікавіше. Ми запускаємо пілот, який дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць", - написав міністр.

Читайте такожУ МВС невдовзі презентують онлайн-сервіс для відновлення посвідчення водія

Він зазначив, що це дозволить організувати робочі місця для чиновників не тільки в столиці, а й в регіонах. У тому числі тих, де найскладніше знайти роботу. "Наприклад, це буде один з варіантів працевлаштування для тих держслужбовців, які потрапили під нашу масову оптимізацію", - уточнив Дубілет. І додав, що у чатах можна буде контролювати якість ведення діалогу.

Перші чат-консультації, за його словами, вже запущено у Мінсоцполітики, а найближчими місяцями планують охопити всі основні напрямки.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дубілет розповів про різке скорочення паперового документообігу.