За кермом фейкового патрульного автомобіля перебував 24-річний хлопець у формі поліцейського / facebook.com/pg/UA.KyivPolice

У Києві патрульні затримали фейковий автомобіль поліції з псевдополіцейським за кермом.

Читайте такожУ Києві поліцейські "кришували" притони

Як йдеться у повідомленні Патрульної поліції Києва у Facebook, сьогодні на Оболонському проспекті патрульні помітили автомобіль Ford, який мав поліцейську символіку та був обладнаний проблисковими маячками.

Відео дня

Інспектори зупинили автомобіль, щоб перевірити наявність дозволу на використання відповідної символіки та спеціальних світлових пристроїв, адже встановлювати їх дозволено тільки на оперативні або спеціальні транспортні засоби.

За кермом авто перебував 24-річний чоловік у форменому одягу поліцейських, який не зміг надати жодних документів, які б засвідчували його належність до правоохоронних органів, а також не мав дозволу на використання спеціальних пристроїв.

На водія патрульні склали протокол за ч.1 ст. 184-3 КУпАП (Незаконне використання найменування та ознак належності до Нацполіції), яка передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 до 34 тис. грн, та протокол за ст. 122-5 КУпАП (Порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв), що передбачає штраф в 8,5 тис. грн з конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Автомобіль патрульні евакуювали на штрафмайданчик.