У прикордонників не було жодної інформації про мету візиту пропагандистів / Скріншот

Співробітники Державної прикордонної служби нічого не знають про порушення законодавства членами знімальної групи телеканалу Міноборони РФ «Звєзда», що могло би слугувати підставою для заборони на в’їзд пропагандистів.

Про це у коментарі Цензор.нет повідомив речник служби Андрій Демченко.

«Є чіткий порядок, зокрема й щодо в’їзду в Україну іноземців. Такої окремої категорії, як журналісти, – немає. Ніяких розпоряджень щодо цієї групи від інших правоохоронців не було. Під час проходження ними кордону, встановлених даних, що вони журналісти якогось російського медіа, не було», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Києві вчителька цькувала і принижувала дітей

За словами речника, прикордонники також не встановили, чи відвідували журналісти окупований Крим.

Крім того, речник переконує, що в’їзд пропагандистів Кремля не пов’язаний із запрошенням Зеленського під час саміту в Парижі.

«Чітку позицію щодо заборони можуть винести інші правоохоронні органи, якщо у них буде така інформація і вони нададуть її прикордонникам», – додав Демченко.

Повідомити про іноземців, що незаконно відвідували окуповані території, можна на сайті прикордонної служби у розділі «Стоп-лист».

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня стало відомо про візит до Києва знімальної групи телеканалу "Звєзда", що фінансується Міноборони РФ. 

«Наша знімальна група летить в Київ. Пан президент Володимир Зеленський на прес-конференції сам запросив журналістів у гості. Ми вирішили перевірити, чи дотримається він обіцянки, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор у повному спорядженні - техніка і мікрофон з нашим логотипом», - розповіла кореспондент «Звєзди» Діана Сіразі.