Павел Шеремет / REUTERS

Керівництво поліції переконане, що журналіст Павло Шеремет був достатньо відомою особою, аби його вбивство призвело до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

Про це на брифінгу заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо мотивів убивства Шеремета, які мали виконавці.

Читайте такожУ поліції розповіли, як вийшли на підозрюваних у справі Шеремета

Відео дня

“Фігура Шеремета була достатньо відомою в Україні. Це та особа, яка була відома не тільки в Україні, але й за її межами. Шеремет був відомим публіцистом, тому нам не здається, що твердження, що це є невідома особа, є правильним твердженням”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

Сьогодні стало відомо, що у причетності до вбивства Шеремета слідство підозрює п'ятьох осіб.

Перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що слідство провело понад 800 виїмок документів та інформації, допитало більш як 3 тис. 700 осіб, провело 47 експертиз, відпрацювало 577 будинків та 4,3 тис. квартир, дослідило відеозаписи з 221 камер відеоспостереження.

Експертизи та інші зібрані дані дають підстави об'єктивно підозрювати у виконанні вбивства Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім "Лиса"), Яну Дугарь та подружжя Інни ("Пума") та Владислава ("Буча") Грищенків.

За даними слідства, Дугарь здійснювала розвідку поблизу місця вчинення злочину, у Кузьменко та Антоненка були вимкнені телефони у ніч перед вбивством Шеремета, а Владислав Грищенко є спеціалістом з мінновибухової справи та фігурує у справі про замах на вбивство за допомогою вибухового пристрою іншої особи.

При цьому Коваль заявив, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації.