Адвокати повністю заперечують задоволення данного клопотання \ Facebook

Прокурор просить взяти під цілодобовий домашній арешт підозрювану у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь.

Читайте такожВбивство Шеремета: підозрювану Дугарь хочуть взяти на поруки два депутати

Як передає кореспондент УНІАН, під час засідання Печерського районного суду Києва з обрання запобіжного заходу Дугарь прокурор заявив, що вона підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28 ("вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією") та п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 ("вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, та за попередньою змовою групою осіб умисне вбивство") Кримінального кодексу.

Відео дня

Прокурор просить суд застосувати щодо Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Адвокати повністю заперечують задоволення данного клопотання і вважають підозру необґрунтованою, а доказову базу - недостатньою.

Захист звернув увагу суду на одну з портретних експертиз, де порівнювалися відео з камер спостереження у Києві, датовані 15 та 18 липня 2016 року, з відео від 11 липня 2019 року, висновки якого свідчать про те, що жінка на обох відео - Дугарь.

Адвокат заявив, що, згідно з відмітками у закордонному паспорті Дугарь, з 16 червня по 13 липня 2019 року вона перебувала на території Румунії та Італії, а тому не могла бути на другому відео з порівняльної експертизи.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

За даними слідства, Дугарь нібито проводила розвідку біля будинку Шеремета та фотографувала на мобільний телефон камери відеоспостереження біля місця злочину.