Абдурахмана Ульчицкого затримали вдруге за день / фото: Кримська солідарність/Facebook

Затриманого на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом активіста Абдурахмана Ульчицького відпустили.

Як повідомляє громадська організація «Кримська солідарність» у Facebook, його дружина Хатідже Ульчицька, занепокоєна тривалим затриманням її чоловіка, вирушила дізнатися про причини.

Читайте такожКримського татарина Джаферова після допиту російських прикордонників відвезли на "швидкій"

Відео дня

«У результаті її також відвели в окреме приміщення. Їй було поставлено запитання про її громадянську позицію, про те, з якої причини відбуваються арешти в Криму, про те, що їй відомо про «Кримську солідарність». Також поставили питання про її брата Гірая Куламетова. Вона відмовилася відповідати на питання», - сказано в повідомленні.

Ульчицька додала, що під час затримання її чоловіка запитували про те, яку літературу він читає, чи відвідує суди над кримськими татарами і зустрічі «Кримської солідарності».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 грудня, на КПП «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом російські прикордонники вперше затримали активіста Абдурахмана Ульчицького.

Ульчицького затримали на додаткову перевірку при переході кордону у напрямку з окупованого Криму і відпустили через дві години після опитування. Відтак його затримали на зворотному шляху на анексований півострів.