У МЗС повідомили нові подробиці про постраждалих у авіакатастрофі в Казахстані українців / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що двоє громадян України, які постраждали у катастрофі літака Fokker-100 авіакомпанії Bek Air в Казахстані, втратили паспортні документи.

Про це повідомив у коментарі УНІАН директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожСтало відомо стан здоров'я двох українців, постраждалих в авіакатастрофі у Казахстані

Відео дня

«Консулом Посольства України в Казахстані було забезпечено консульський супровід справи, надано необхідні консультації постраждалим громадянам України. Наразі опрацьовується питання документування, у зв'язку із втратою паспортних документів постраждалими під час авіакатастрофи», - сказав Погорельцев.

Він повідомив, що представник Департаменту консульської служби провів телефонну розмову з одним із постраждалих українців. Йому було надано роз'яснення про заходи, які вживаються посольством і МЗС України у цій справі.

«Пацієнт лікарні повідомив про відсутність загрози його життю та здоров'ю, скарг чи нарікань на умови лікування та перебування у медичному закладі, а також про задовільний стан здоров'я іншого українця, який перебуває у лікарні», - додав Погорельцев.

Як повідомляв УНІАН, падіння літака Fokker-100 авіакомпанії Bek Air сталося сьогодні, 27 грудня, в районі села Альмерек Талгарського району. Літак виконував переліт за маршрутом Алмати - Нур Султан. Внаслідок катастрофи загинули 12 людей.

Серед постраждалих є двоє громадян України. За даними МЗС, українці перебувають у шоковому стані і мають компресійні переломи хребців, але без порушення провідності головного мозку.