Венедіктова наголосила, що хоче сформувати професійну та сильну команду в найкоротші терміни / Фото: УНІАН

Призначена тимчасово виконувачем обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова назвала пріоритетними розслідування кримінальних проваджень, що стосуються осіб, що займали особливо відповідальне становище в органах державної влади, справи Майдану та закупівлі неякісного військового майна.

Про це вона заявила у своїй промові щодо поточного стану справ в ДБР та стратегії майбутньої роботи Бюро, розміщеній у YouTube.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко наполягатиме на повторному слідчому експерименті

Відео дня

«Перед нами стоїть завдання з розслідування кримінальних проваджень, насамперед тих, що мають значний суспільний резонанс – це кримінальні провадження, що стосуються осіб, що займали особливо відповідальне становище в органах державної влади, справи Майдану, справи щодо закупівлі неякісного військового майна та інших», - зазначила Венедіктова.

Вона нагадала, що 27 грудня 2019 року набрав чинності закон про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення діяльності ДБР. «Законодавець визначив ДБР державним правоохоронним органом, раніше ДБР мав статус центрального органу виконавчої влади та підпорядковувався Кабінету міністрів…на виконання цього закону та виходячи з потреб суспільства щодо рішучих дій правоохоронних органів це перетворення має пройти максимально швидко та якісно з одночасним забезпеченням безперервності та ефективності наявних досудових розслідувань», - зауважила т.в.о. директора ДБР.

Венедіктова наголосила, що хоче сформувати професійну та сильну команду в найкоротші терміни. «Чим швидше ми завершимо період кадрового наповнення Бюро – тим швидше ми станемо міцнішими та повністю готовими до виконання завдань з виявлення, припинення та розслідування злочинів, підслідних Бюро», - підкреслила вона.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон щодо перезапуску ДБР.

27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань та призначив Ірину Венедіктову на посаду т.в.о. директора ДБР.