Чиновниця захищалась від п’яного чоловіка, який кричав та бив кулаками по столу / фото iok.com.ua

Начальниця Чернівецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Вишневська погрожувала застосувати електрошокер щодо агресивного відвідувача держустанови, щоб захиститись від нього.

Про це Вишневська розповіла кореспонденту УНІАН.

За її словами, 9 січня нетвереза пара відвідала РАЦС, подаючи документи для реєстрації шлюбу. Суперечка між майбутнім подружжям і співробітниками відділу виникла після того, як парі надали рахунки для оплати держмита.

Відео дня

«На наших рахунках зазначена сума цього мита – вона складає 85 копійок. Вони звернулися в банківську установу, оплатили іншу суму – 90 копійок, і, коли прийшли до спеціалістів нашого відділу, виник цей конфлікт», – сказала Вишневська.

Чиновниця додала, що її колеги пропонували парі, що вони за них сплатять необхідну суму мита.

За інформацією Вишневської, чоловік сказав: «Для мене принципово, щоб ви взяли 90 копійок».

Також, за її словами, відвідувач підтвердив, що перебуває у стані алкогольного сп’яніння, що зафіксовано на відеозаписі, який вона оприлюднила на своїй Facebook-сторінці.

Після цього, як розповіла Вишневська, відвідувач почав голосно вигукувати і бити кулаками по столу.

«…Я попросила його заспокоїтись. Пізніше намагалась викликати поліцію охорони, адже в нас немає «тривожної кнопки» чи охоронців. Єдиний спосіб, як ми можемо рятуватися – телефонувати на «пульт», щоб приїхали хлопці, які здійснюють охорону цього приміщення. Але вони їхали довго. Побачивши, як людина кидалась, гримала по столу і поводилась неадекватно, я її злякалась», – повідомила керівниця РАЦСу.

Вона додала, що постійно носить із собою електрошоковий пристрій, особливо після випадку, коли у грудні 2019 року в Черкасах важко поранили співробітницю РАЦСу.

«Я попросила цього громадянина не переходити межу, не наближатися до мене», – додала Вишневська.

Разом з тим, чиновниця заявила, що упродовж двох років зверталась до Головного управління юстиції в Чернівецькій області з проханням забезпечити будівлю РАЦСу охороною.

«Хоча би кнопку охорони ми повинні мати, адже в нашому колективі – одні жінки. На мій погляд, носити електрошокер – не заборонено. Зрозумійте, електрошокер носять для того, щоб захистити себе. Я вважаю законним вимагати забезпечення безпеки на моєму робочому місці. Коли її не забезпечено, її забезпечувати повинна я. Я не вживала щодо цієї людини жодним чином електрошокер. Я просто попросила до мене не наближатися на небезпечну для мене відстань, оскільки я його боялася», – сказала начальниця РАЦСу.

Наразі Вишневська перебуває на своєму робочому місці й продовжує виконувати службові повноваження. Вона зазначила, що інформацію про її відсторонення від посадових обов’язків дізналася із преси.

Як повідомляв УНІАН, 9 січня в мережі Інтернет з’явився відеозапис, на якому начальник Чернівецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Вишневська у ході суперечки із відвідувачами держустанови, дістає електрошокер і вмикає його.

За інформацією Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, Вишневську відсторонили від посадових обов’язків.