Згідно із проєктом постанови, пропонується затвердити комплекс заходів, які мають сприяти покращенню становища українських дітей / фото УНІАН

Верховна Рада підтримали за основу та в цілому проєкт постанови "Про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, направлені на захист прав дитини в Україні". Цей документ підтримав 351 народний депутат.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання ВР 17 січня.

Згідно із проєктом постанови, пропонується затвердити комплекс заходів, які мають сприяти покращенню становища українських дітей. Також рекомендується удосконалити діяльність центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення та дотримання прав дитини в Україні.

Відео дня

Читайте такожМарія Єфросиніна: У нас вся країна думає, що домашнє насильство – це коли тобі вибили зуби, гендерна рівність – це популяризація ЛГБТ, а фемінізм – це погано

Крім того, Кабміну, серед іншого, доручено: розробити і внести до Ради проєкт закону про удосконалення процедури позбавлення і поновлення батьківських прав, забезпечити вдосконалення процедури перетину дітьми лінії розмежування, видачі паспортів громадян України дітям, які проживають на окупованих територіях, видачі документів дітям віком до трьох років, які вперше перетинають лінію розмежування, розробити та затвердити порядок виїзду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за кордон на навчання, розробити стандарт державної статистики щодо збору та узагальнення єдиних та об’єктивних статистичних даних щодо випадків насильства стосовно дітей та за участі дітей. 

Нагадаємо, 15 січня Кабмін затвердив законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за втягнення дітей у злочинну діяльність. Документ після цього направили на розгляд до ВР. Законопроєктом, пропонувалося встановити кримінальну відповідальність за залучення неповнолітніх до незаконних воєнізованих або збройних формувань. Злочин каратиметься позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.