Затриманому оголосили про підозру / фото politie.nl

У Сумах співробітники Служби безпеки України затримали іноземця, який налагодив механізм незаконної легалізації в нашій державі вихідців із країн Близького Сходу.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що після завершення навчання в одному із місцевих вишів іноземець нелегально залишився в Україні.

Відео дня

«Своїм співвітчизникам, які також не бажали повертатися на батьківщину, він пропонував послуги із незаконної легалізації. Зокрема, іноземець виготовляв клієнтам фіктивні посвідки на тимчасове проживання, а також підробляв відмітки Державної міграційної служби», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали іноземця під час виконання чергового замовлення, за яке він отримав 4 тис. дол.

Читайте такожЗакуповували озброєння для санкційних країн: СБУ викрила міжнародне злочинне угрупування (фото)

Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 189 (вимагання), ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою.