Поліція припинила роботу 8 підпільних гральних закладів / фото УНІАН

Поліцейські минулої доби припинили роботу 8 підпільних гральних закладів.

Як інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції, по одному закладу було виявлено у Полтавській, Запорізькій, Закарпатській та Харківській областях, а також по два у м. Дніпро та на Київщині.

Читайте такожБоротьба з нелегальними казино: за добу поліція закрила 17 гральних закладів на Київщині

Відео дня

За результатами проведених заходів вилучено 127 одиниць грального обладнання, зокрема 105 комп’ютерів, 8 гральних автоматів та 14 одиниць іншого обладнання, вартість якого, за попередніми даними, сягає 400 тис. грн.

Про діяльність одного з гральних закладів, функціонування якого було припинено на території Київської області, повідомили громадяни на урядову «гарячу» лінію.

Інформація, що надходить, в тому числі і на вказану телефонну лінію, миттєво відпрацьовується поліцейськими.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2019 року Верховна Рада не ухвалила у першому читанні законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні.

20 грудня Кабмін заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей, і поліція за кілька днів закрила всі гральні заклади. Після цього правоохоронці закликали громадян повідомляти про гральні заклади, які відкриваються підпільно.

Станом на 10 січня за фактами зайняття гральним бізнесом було розпочато 437 кримінальних проваджень, у рамках яких проведено майже 1,2 тис. обшуків та вилучено 11,6 тис. одиниць обладнання та комп’ютерної техніки.