Крим в окупації має проблеми з водою / Фото УНІАН

В окупованому Криму запасів води у водосховищах вистачить до червня поточного року.

Про це повідомив голова так званого Держкомводгоспу півострова Ігор Вайль, передає "Крим.Реалії".

За його словами, наповнення водосховищ безпосередньо залежить від водності річок, погодних умов і опадів.

Відео дня

"Водосховища природного стоку наповнені на 37%. Даних корисних запасів води, без урахування приток, достатньо для водопостачання до червня поточного року", - сказав представник окупаційної влади.

За його словами, так звана влада "продовжує вирішувати питання забезпечення гарантованого водопостачання населення Керчі, Феодосії, Судака і населених пунктів Ленінського району через організацію робіт з перекидання води з Білогірського і Тайганського водосховищ природного стоку річки Біюк-Карасу довжиною 79 км у Північно-Кримський канал, а також з Ніжинського, Просторненського і Новогригорівського підземних водозаборів, з подальшим перекачуванням її у наливні водосховища Східного Криму.

Читайте такожЗнеструмлення половину району в Сімферополі окупанти пояснили котом

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не буде відновлювати постачання води до тимчасово окупованого Криму.

Довідка УНІАН. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. При цьому екологи звертають увагу, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Окупаційна влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.