Заслухавши сторони, колегія суддів призначила засідання на 6 лютого / zik.ua

Сьогодні Роздільнянський районний суд Одеської області ухвалив, що справа про вбивство 11-річної жительки райцентру Іванівка Дар'ї Лук'яненко, вчинене влітку 2019 року, розглядатиметься у закритому режимі.

Читайте такожУ суді над вбивцею 11-річної Даші Лук'яненко сплив скандальний фактЯк повідомили УНІАН у суді, відповідне клопотання подав представник прокуратури під час підготовчого засідання, яке тривало 27 січня.

Водночас, сам обвинувачений Микола Тарасов і його представник просили проводити розгляд у відкритому судовому засіданні.

Відео дня

Заслухавши сторони, колегія суддів призначила засідання на 6 лютого, воно пройде у закритому режимі.

Під час перерви Тарасов заявив журналістам у суді, що не вбивав Лук'яненко. Нібито він зізнався у вбивстві під тиском правоохоронців, які, за його словами, погрожували, що вб'ють його і заподіють шкоду його батькам.

При цьому він сказав, що не відмовився офіційно від свідчень, оскільки адвокат порадив це зробити під час відкритого засідання.

Також сьогодні прокурор заявив клопотання про продовження Тарасову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і продовжив запобіжний захід до 26 березня.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року дорогою на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази та авіація.

19 червня тіло дівчини знайшли у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві був затриманий 22-річний місцевий житель Микола Тарасов.

Злочин класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 297 (наруга над тілом).

21 червня Тарасова відправили до СІЗО без права внесення застави, у серпні суд постановив направити чоловіка до медичного закладу для проведення комплексної стаціонарної судової психолого-психіатричної експертизи.

22 листопада обвинувальний акт було спрямовано до суду. 10 грудня у Роздільнянському суді Одеської області було розпочато підготовче засідання, під час якого Тарасов заявив, що не вбивав Лук'яненко, а свідчення дав під тиском правоохоронців.

Також 11 грудня суд постановив перевести Тарасова до Одеського слідчого ізолятора з Роздільнянського ІТТ, де фігурант перебував в одиночній камері.

9 січня до суду надійшло клопотання від в.о. начальника Одеського СІЗО з проханням перевести обвинуваченого в окрему камеру, проти чого заперечував сам фігурант і його адвокат. Суд залишив підозрюваного в загальній камері СІЗО.

Раніше Тарасов вже заявляв журналістам, що нібито зізнався у скоєному під тиском правоохоронців.