При отриманні певної суми обидва фігуранти були затримані \ фото УНІАН

У Дніпропетровській області працівники поліції та прокуратури сьогодні, 5 лютого, затримали міського голову однієї з територіальних громад та його спільника під час одержання неправомірної вигоди у розмірі $10 тис. від підприємця.

Читайте такожЧиновницю Нацбанку спіймали на хабарі в 30 тисяч доларів

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. «За передачу у користування земельної ділянки під організацію діяльності полігону твердих відходів та в подальшому виділення її у власність посадовець вимагав $10 тис.неправомірної вигоди. До корупційної діяльності долучив посередника», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що під час одержання визначеної сумиобидва фігуранти були затримані правоохоронцями.

Наразі на місці події проводять слідчі дії. Після їхнього завершення вирішуватиметься питання щодо повідомлення даним особам про підозру.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу ("прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.