В СБУ прокоментували обшуки в офісі "1+1" / СБУ

Обшуки, які проводяться Службою безпеки України в одному з офісів медіа-групи «1+1» по вулиці Куренівській, не пов’язані з діяльністю телеканалу, а здійснюються щодо конкретних осіб за місцями можливого створення та зберігання ними аудіо файлів, отриманих у незаконний спосіб.

Читайте такожВ “1+1 медіа” обурені обшуками в редакції проекту “Гроші”

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Відео дня

«Тривають слідчі дії, які здійснюються на підставі рішення суду», - йдеться 3 повідомленні.

В СБУ зазначили, що слідчі дії також проводяться і в інших осіб, які перевіряються на "причетність до незаконного використання спеціальних технічних засобів".

Усі деталі обіцяють повідомити згодом.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 5 лютого, керівник Департаменту журналістських розслідувань медіа-групи «1+1» Максим Шиленко заявив, що співробітники СБУ проводять обшуки в офісі, де працюють журналісти проектів «Гроші» і «Секретні матеріали».

Пізніше стало відомо, що обшуки ведуться за робочим місцем журналіста Євгена Куксіна. Трансляцію слідчих дій СБУ організував на своїй сторінці у Facebook журналіст програми «Секретні матеріали» Володимир Тимофійчук.

За словами представників СБУ, вони здійснюють пошук матеріалів і даних, які зазначені в ухвалі суду щодо проведення обшуку, і зокрема щодо проведення журналістами незаконного прослуховування.