REUTERS

На Батьківщину повернулися громадяни України, які постраждали внаслідок авіакатастрофи в Республіці Казахстан, що сталась 27 грудня.

Як повідомляє Департамент консульської служби МЗС України, 27 грудня 2019 року поблизу аеропорту Алмати розбився пасажирський літак авіакомпанії «Бек Ейр», який виконував рейс за маршрутом Алмати – Нур-Султан. На борту літака перебували 95 пасажирів і 5 членів екіпажу. Серед постраждалих - двоє громадян України, яких було доставлено до лікарні Алмати з травмами.

Консул Посольства України в Казахстані невідкладно взяв на контроль і встановив зв’язок з лікарями медичного закладу, до якого госпіталізували постраждалих українців.

Відео дня

Оскільки під час авіакатастрофи постраждалі українці втратили документи, посольство вжило заходів щодо документування громадян України з метою подальшого повернення на Батьківщину.

Читайте такожУ Казахстані назвали ще одну можливу причину катастрофи пасажирського літака

За безпосереднього сприяння Посольства України в Республіці Казахстан українці в супроводі батька одного з постраждалих повернулися на Батьківщину.

За результатами проведеної МЗС України і Посольством України в Казахстані роботи авіакомпанія Air Astana повернула українцям всю суму коштів за придбані ними авіаквитки.

Як повідомляв УНІАН, падіння літака Fokker-100 авіакомпанії Bek Air сталося 27 грудня в районі села Альмерек Талгарського району. Внаслідок катастрофи загинули 12 людей.

Серед постраждалих були двоє громадян України. Вони перебували в шоковому стані і мали компресійні переломи хребців, але без порушення провідності головного мозку.