Топаз / Фото УНИАН

У Харкові обласна рада та державне підприємство "Держпром" пред’явили до активіста антимайдану Ігната Кромського на прізвисько "Топаз" цивільний позов із вимогою компенсувати матеріальну шкоду в розмірі майже 875 тис. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, відповідний позов був заявлений сьогодні, 9 червня, під час першого по суді засідання Київського райсуду Харкова у справі Кромського.

Читайте такожАктивіст "антимайдану" Топаз вирішив оголосити голодування

На відповідну суму було оцінено пошкоджене під час штурму Будинку Рад майно та приміщення облради та ДП "Держпром".

Через необхідність викликати в суд представників заявників цивільного позову та з огляду на потребу учасників процесу ознайомитися з заявленим позовом у судовому засіданні оголошена перерва до 22 червня 11.00.

Довідка УНІАН. Кромськой підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 294 (участь у масових безладах, що супроводжувалися погромами, підпалами та знищенням майна), ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України.

Він був затриманий в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня будівлі Харківської ОДА. Обвинувачений двічі втікав від слідства.

Читайте такожТопаз, який втік з-під домашнього арешту, хизується зброєю у соцмережах - ЗМІ

14 квітня Київський райсуд Харкова подовжив термін тримання під вартою Кромському, відомому під прізвиськом "Топаз", до 14 червня.

9 червня Київський райсуд розпочав слухання справи по суті. Суддя за клопотанням прокурора продовжив тримання під вартою без можливості внесення застави для Кромського до 13 серпня.