Окупанти затримали в Керчі двох підлітків / фото abnews.ru

Двох неповнолітніх жителів окупованої Керчі підозрюють у підготовці терактів".

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Відзначається, що кримінальну справу порушили стосовно керчан 2003 і 2004 року народження "Молоді люди підозрюються у готуванні до терористичного акту групою осіб за попередньою змовою", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За твердженням силовиків, підлітки нібито розробили "план збройних нападів на два навчальних заклади в Керчі, попередньо вивчивши в інтернеті інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв і схеми будівель".

Читайте такожУ Керчі окупанти закрили єдиний діючий причал для яхт

"Паралельно з цим молоді люди були адміністраторами так званих "груп смерті" в соцмережах, де користувачів схиляли до аналогічних злочинів. Підозрюваних затримано", - заявили в СК.

За результатами обшуків у них нібито вилучили саморобні вибухові пристрої з вражаючими елементами, куплені ними через інтернет, та компоненти для їх виготовлення. Триває розслідування, для якого створили спеціальну слідчу групу.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня 2018 року студент Керченського політехнічного коледжу Владислав Росляков відкрив стрілянину й влаштував вибух в навчальному закладі, після чого покінчив з собою. У результаті події загинула 21 людина, близько 50 були госпіталізовані.