Косенко підозрюється у вбивстві та поранення учасників Революції гідності / фото УНІАН

Суд пішов до нарадчої кімнати ухвалювати рішення по запобіжному заходу для екс-бійця спецпідрозділу внутрішніх військ МВС "Омега" Володимира Косенка, який підозрюється у вбивстві та пораненні учасників Революції гідності.

Як передає кореспондент УНІАН, окрім того, суд розгляне скаргу адвокатів Косенка на щодо процедури його затримання.

Адвокати заявили, що Косенка затримали незаконно, оскільки подія злочину сталася шість років тому, і, за їхнім переконанням, у слідства немає доказів причетності їхнього підзахисного до цього злочину.

Відео дня

Адвокати Косенка також заявили, що не вважають свого підзахисного причетним до інкримінованих злочинів та попросили суд взагалі не обирати йому жодного запобіжного заходу.

На це прокурори зауважили, що лише в 2020 році було отримано дані комплексної судово-балістичної експертизи, яка стовідсотково та однозначно вказує на те, що саме зі зброї Косенка було вбито одного потерпілого та поранено другого.

Читайте такожУ ДБР розкрили подробиці справи проти бійця "Омеги", затриманого за підозрою у розстрілах на Майдані

Окрім того прокурори зазначили, що на допитах по інших провадженнях, де Косенко фігурував як свідок, він обманув суд, заявивши, що не стріляв по людях, а лише по ліхтарях на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Як зазначила кореспонденту УНІАН адвокат потерпілих по даній справі Євгенія Закревська, насправді в тому, що експертизи проводяться роками немає нічого дивного, оскільки існує велика черга на проведення судово-балістичних експертиз, і зокрема, по майданівських справах близько 200 експертиз ще чекають своєї черги. Тому аргументи адвокатів про те, що дані експертизи з'явилися лише в 2020 році, а отже, затримання Косенка було незаконним, є безпідставними через те, що дані експертизи надішли саме зараз з об'єктивних причин, а не з вини слідства.

Нагадаємо, що Косенка підозрюють в тому, що він 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській із табельного пістолета "Форт" застрелив учасника акції протесту Ушневича та поранив Гукова. Підозрюваному інкримінують кілька статей кримінального кодексу, зокрема закінчений замах на вбивство (поранення Гукова), умисне вбивство за попередньою змовою способом, небезпечним для оточуючих, та перевищення влади і службових повноважень.