pk03.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, пікет проходить на площі Конституції у центрі міста. Його учасники тримають національні прапори та плакати з написами на різних мовах "Ні расизму", "Ні расизму та націоналізму", "Захистіть іноземних студентів", "Просимо пана губернатора направити всі сили на затримання злочинців".

Читайте такожУ Харкові поранені під час масової бійки іноземці - у вкрай важкому стані

Харківські іноземні студенти переконані, що масову бійку та погром у студмістечку влаштували радикально налаштовані молодики і вона була спрямована виключно проти іноземців. Учасники пікету закликали владу та правоохоронців виявити та покарати всіх винних у побитті.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 12 червня у Харкові близько 35 молодиків у балаклавах вчинили погром у студмістечку на вулиці Отакара Яроша. Внаслідок бійки були госпіталізовані 6 осіб, із них четверо, громадяни Йорданії, перебували у важкому стані. Ще трьом постраждалим допомога була надана амбулаторно.

12 червня міліція затримала п’ятьох підозрюваних у скоєнні погрому. Слідство ведеться за статтею розбій, хуліганство, замах на життя групою осіб стосовно групи осіб.