Для цих школярів запровадили дистанційну форму навчання / фото УНІАН

У Кропивницькому 11 дітям, які повернулись зі спортивних змагань в Італії, де зафіксовано спалах коронавірусу, рекомендували не відвідувати школи протягом 14 днів.

Як повідомила кореспонденту УНІАН керівник управління охорони здоров’я Кропивницької міськради Оксана Макарук, 25 лютого з Італії повернулася збірна команда із дзюдо у складі 11 дітей, які є вихованцями обласної спортивної школи «Ніка».

За її словами, на момент повернення стан здоров’я дітей на тренерів був задовільним.

Відео дня

«Проте рішенням міського оперативного штабу батькам цих дітей і керівникам навчальних закладів рекомендовано утриматися від відвідування шкіл протягом 14 днів та обов’язково проводити температурний скринінг двічі на день. Для цих школярів запровадили дистанційну форму навчання», - розповіла Макарук.

Окрім того, за її інформацією, вчора батьки однієї дитини звернулися за медичною допомогою до лікаря-педіатра у зв’язку з підвищенням у неї температури тіла.

«Її направили на стаціонарне лікування в дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні», - зазначила чиновниця.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.