У ОЄОУ закликали не панікувати у зв'язку з мінуванням синагог

В Об'єднаній єврейській общині України закликали єврейські громади країни зберігати спокій та не панікувати у зв'язку з мінуванням синагог.

Про це УНІАН повідомили в ОЄОУ.

Читайте такожНевідомі повідомили про мінування 8 синагог у різних містах України

Відео дня

У єврейській громаді заявляють, що наразі реальних приводів для занепокоєння немає, а мінування синагог було лише черговою провокацією, яка повинна була змусити українських євреїв панікувати та перейматися за свою безпеку.

"При будь-якій підозрі на мінування єврейських центрів, синагог або антисемітські інциденти можна звертатися на Єврейську гарячу лінію «910» за безкоштовними номерами 910 та 0 800 600 910", - повідомили УНІАН в ОЄОУ.

Крім цього, в ОЄОУ відзначили роботу правоохоронних органів, які швидко відреагували на повідомлення про мінування й оперативно спрацювали на місцях подій. Так, до синагоги Вінниці навіть прибув начальник обласного ГУНП.

Об'єднана єврейська община України також публічно звернулася до правоохоронних органів з проханням якнайшвидше знайти винних у провокації, хоч це й буде складно через канал передачі інформації про мінування синагог.