Чинний міністр освіти та науки Ганна Новосад працювати у новому уряді не хоче /  УНІАН

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Юлія Гришина та президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень є імовірними кандидатами на посаду міністра освіти й науки.

Обидва були на співбесіді в Офісі президента, повідомили УП. Життя поінформовані джерела.

Читайте такожРада відправила у відставку Гончарука та уряд

Відео дня

Зазначається, що Юлія Гришина здобула юридичну освіту в КНУ імені Т. Шевченка, нині є головою підкомітету з питань вищої освіти у Раді. У 2016 році вона подавала свою кандидатуру на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі ВС, але не пройшла, бо не набрала мінімального допустимого балу на іспиті.

Чоловік Гришиної працює в ОГП і, за інформацією ЗМІ, може бути причетний до хабарництва.

Інший кандидат – Василь Кремень – очолює Нацакадемію педнаук з 1997 року. Був міністром освіти в урядах Ющенка, Кінаха і Януковича.

У 2018 році аналітики CEDOS поставили під сумнів ступені, які присвоює Національна академія педнаук. Оскільки 90% представлених співробітниками статей не містили інформацію про новизну дослідження, 62% статей містили посилання виключно на радянських і пострадянських авторів, 81% не аналізують ніяких даних тощо.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на інформацію ЗМІ, міністр освіти й науки Ганна Новосад не має бажання працювати у новому уряді та планує піти у відставку. Але кандидатур на пост поки що немає.