У Польщі створюють спеціальні карантинні центри / фото Zaxid.net

Польська компанія з працевлаштування Gremi Personal запускає днями роботу двох карантинних центрів для українських працівників у Гданську і Лодзі.

Про це повідомляється в релізі, представленому компанією.

Читайте такожУкраїнець намагався вивезти за кордон 80 тисяч респіраторів

Відео дня

Як йдеться в релізі, цей захід став необхідним із запровадженням на території Польщі режиму карантину, викликаного пандемією коронавірусу, і закриттям українсько-польського кордону.

На цей період на територію Польщі можуть в'їхати громадяни Польщі, іноземці, у яких є карта поляка, іноземці, які мають постійне місце проживання і посвідку на проживання в Польщі, іноземці, які мають дозвіл на роботу на території Польщі. Однак обов'язкова умова для всіх - це подальший 14-денний карантин.

«Карантинні центри насамперед потрібні для наших співробітників, які виїхали тимчасово в Україну, потрапили в цей період на закриття кордонів, а тепер намагаються повернутися на роботу. А також тим українцям, у кого є дозвіл на роботу в Польщі, але вони просто не знають, як в'їхати, бо не розуміють, де проходитимуть цей карантин», - наводяться в релізі слова генерального директора Gremi Personal Томаша Богдевіча.

Богдевіч зазначив, що Gremi Personal стала однією з перших компаній з працевлаштування в Польщі, хто прийняв таке оперативне рішення про відкриття карантинних центрів.

Генеральний директор також наголосив, що польський бізнес зараз відчуває гостру потребу в робочій силі з України.

«Харчова промисловість, виробничі компанії, логістичні склади, продуктові магазини, аграрні компанії – це все ті галузі, які почали вже потерпати від дефіциту працівників», - повідомляється в релізі.

Зазначається, що заявлений 18 березня урядом Польщі перелік заходів боротьби з коронавірусом «Антикризовий щит» містить у собі на період карантину заходи з автоматичного продовження віз, дозволів на перебування і роботу для іноземців, які вже перебувають на території Польщі.

Як повідомляв УНІАН, за даними дослідження компанії Gremi Personal, тільки близько 4% українців, які працюють у Польщі, покинули країну з моменту оголошення про закриття польсько-українського кордону через епідемію коронавірусу.