У столичний транспорт зараз пускають не всіх / УНІАН

Столична влада просить Міністерство внутрішніх справ перевірити підприємства, які запросили видачу великої кількості спецперепусток на пересування громадським транспортом.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише 112.ua.

В даний час у Києві вже видали вже близько 300 тисяч спецперепусток, і поки невідомо, скільки доведеться видати ще.

Відео дня

"Ми звернулися в Міністерство внутрішніх справ, щоб вони перевірили роботу тих підприємств, які звернулися за спецперепустками, в частині дотримання ними обмежувальних заходів. Бо якщо деякі міністерства пишуть "дайте нам 2 тис. спецперепусток на працівників", і МВС, яке сьогодні, по суті, повинно працювати. Надалі треба буде приймати більш жорсткі рішення", - сказав чиновник.

Читайте такожУ Києві з 25 березня відключать тепло в школах та садочках через карантин

За його словами, в Києві планували видати 100 тисяч спецперепусток. На них повинні бути захисні засоби, дані з прізвищем, ім'ям та по батькові.

"Вони відразу з'явилися на "ОЛХ", ми звернулися до кіберполіції, щоб вони дали належну оцінку діям людей, які в теперішній ситуації дозволяють собі це робити", - додав Поворозник.

Як повідомляв УНІАН, з 23 березня у Києві зупинився майже весь громадський транспорт – рейси виконуються тільки для перевезення пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста і країни. Водночас заборона не стосується власників приватних автомобілів.