В Україні запустили портал держпослуг / скріншот

Міністерство цифрової трансформації запустило у відкритий доступ портал державних послуг «Дія».

Про це повідомила прес-служба міністерства на своєму Telegram-каналі.

Читайте такожУ Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Відео дня

Згідно з повідомленням, на порталі «Дія» можна буде отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема - відкрити ФОП, внести зміни в нього або закрити; оформити довідку про несудимість; допомогу при народженні дитини; щомісячне відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років; подати позов до суду; отримати послуги, пов'язані з документами водія; оформити низку ліцензій, дозволів; отримати виписки з реєстрів або отримати інші державні послуги.

Крім відкриття ФОПу, внесення змін до нього та його закриття, всі інші послуги поки будуть надаватися виключно за посиланням на профільні сайти відповідних державних органів.

Як повідомила прес-служба Мінцифри, в електронному кабінеті громадянина на порталі «Дія» вже доступні водійські права, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а в майбутньому там ще будуть цифрові внутрішній паспорт громадянина і біометричний закордонний паспорт.

Міністерство повідомляє, що для отримання послуги на порталі «Дія» необхідно мати електронний підпис або авторизуватися за допомогою сервісу id.gov.ua.

Відзначається, що на створення порталу не були використані бюджетні кошти. На всі витрати з розробки, дизайну і захисту порталу кошти залучені міжнародними донорами та партнерами України.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня Міністерство цифрової трансформації відкрило реєстрацію на бета-тестування цифрових біометричних закордонних паспортів і внутрішніх ID-карток у додатку для оцифрованих документів «Дія».

Понад 10 млн клієнтів найбільшого українського банку «ПриватБанк» тепер можуть авторизуватися в додатку для оцифрованих документів «Дія» без необхідності встановлювати програму інтернет-банкінгу Privat24.

На початку березня Міністерство цифровоїтрансформації України підключило портал «Дія» до державних реєстрів бізнесу, нерухомості, транспортних засобів і землі, інформацію з яких тепер можна отримати в електронному кабінеті громадянина.

Уряд визначив діджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу «Дія» як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.

6 лютого в Україні запустили мобільний додаток "Дія". На старті він дав можливість користуватись посвідченням водія і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу через смартфон. Надалі його функціонал будуть розширювати.