Триває підготовка до обміну / фото ОП

У списках полонених, яких готуються обміняти до Великодня, знову не буде політичних в'язнів, затриманих в окупованому Росією Криму.

Про це повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає ТСН.

Він зазначив, що українська влада не відступає від намагань реалізувати формат "всіх на всіх". Але цього разу додому мають повернутись українці, яких утримують бойовики на Донбасі.

Читайте такожДжемілєв: кримські татари можуть відмовитися брати участь в обміні полонених

Звільненим в результаті обміну бранцям доведеться провести ще два тижні в обсервації. Місця, де їх буде розташовано, вже готові. Там звільнених забезпечать всім необхідним, включно з медичною допомогою та зв'язком із родичами.

Утім, остаточно списки на обмін не сформовано досі, каже Резніков. ОБСЄ чекає від Росії підтвердження дати обміну, кількості та поіменного списку.

"У середу під час засідання контактної групи була досягнута принципова домовленість. Обговорювалися списки, називались прізвища. Але остаточне підтвердження буде можливе після того, як відбудуться підтвердження з тієї сторони", - повідомив Резніков.

Як повідомляв УНІАН, днями в Офісі президента анонсували наступний обмін до Великодня. Про це стало відомо за підсумками засідання ТКГ, яке пройшло в режимі відеоконференції. Згодом інформацію про підготовку обміну підтвердили проросійські бойовики.